Литургии:

За ритуалите
В памет на
Налози за грехове
Отчет за изминалата година
За лакомията
Дяволските изкушения или как дявола тълкува заповедите на Джаа
10-те заповеди на Джаа към кутловчани
За приятелството
Музикална
За прекомерната любов към жълтичките , мошенничеството и ща
Кутловишко шушукане
Литургия в рима
Семейните ценности
За кутловските мъже и ергени
За греховете на енориашите в кралството
За кметовете и кандидаткметовете
За чаровната кутловчанка
За слъгването
За зяпането по чужди булки и моми
За разбойничеството и кражбите
Начални напътствия на MaglinaЗа ритуалите

2008-04-30 15:21:20

 
   
 
Добре дошли чада божии на поредната ни литургия.

Радвам се да ви съобщя, че
. В Кутловската църква ще се извършват различни ритуали : като кръщенета, венчавки /тях отдавна ги правим вече/, погребални служби и други служби в чест на различни събития.

Ще ми се да ви дам и някои пояснения :
Кръщене- кръщенето е сериозна стъпка на решилият се да просвети душата си мирянин.
Да ви предупредя -за прочистване от греха съм предвидила 3 –нощно бдение над църковната изба-знам че, изкушението е огромно / реколти от най-добри вина ще са пред погледа му/– малко ще са смелчаците които ще се решат. Но пък издържалият ще бъде любимец на Джаа, и почитан мирянин-предвижда му се и погребална служба . – Ся да не земе някой да го възприеме кат намек, че ще мре

Ако премине успешно тоя ритуал на прочистването ще бъде кръстен –Пояснявам веднага обаче, че който е кръстен вече да не си мисли айде всичко е наред може бандюга да стана и пътници да обирам, Джаа ще си затвори очите. Таквози нещо няма----Напротив Джаа още по-зорко ще ви следи.

Хм колкото до венчавките-да кажа-любов, любов ама –умната .Нали знаете че, разводи –няяяяяяяяяма. Умирганка има разводи няма.

Разтрогване на брака само при чрезвичайни обстоятелства. Хъх и тук да спомена-опичайте си акъла при избора на половинка., да не ходите после да търсите гъби и ...........-все ще стане ясно накрая каква сте я свършили-да не говорим за душата ви-мир няма да намери ни тука , ни в отвъдното.

Литургии: могат да се извършват по различни поводи- тук да кажа, се таки не значи да вземате на подбив дейността на свещениците у Кутловица. Например да доде някой и да каже, тъй и тъй попесо магарето ми умря- искам литургия, или други таквизи зевзешки истории.

С погребалните служби няма се майтапим, че тука и Джаа не може помогне, мир на праха на преподобният отец Тарапонтий-пошегува се по тоя повод и его на на кладата отиде.

Мир вам добри миряни, сега да се почепим с малко винце и хапка хляб , за здраве и настроение.
Наздраве.

ПП.Извинявам се за лекият мирис на оцет който се носи из църквата, кандидат -дякона ще си понесе наказанието-налял е оцет в кандилницата-добре че го хванах овреме Wink[/i]
_________________


Напишете коментар / прочетете коментарите (0)